qui som

El Centre de Formació i Prevenció de Mataró és una Associació d'iniciativa Social declarada d'Utilitat Pública; està portant a terme el Programa Alterarte.
El Programa AlterArte és un programa artístic d’inserció comunitària adreçat a persones amb malaltia mental. L’activitat del programa es realitza durant tot l’any i aprofitem els nombrosos recursos que la comunitat ens ofereix com: galeries d’art, centres cívics, bars culturals, museus i artistes col·laboradors. Es realitzen activitats relacionades amb l’art, tallers monogràfics, exposicions visites culturals, etc.

Hem iniciat una col·laboració amb museus com la Col·lecció Bassat (Nau Gaudí), i la Fundació Tàpies; creant un programa artístic, educatiu i comunitari per a la Salut Mental, obert a usuaris de tots els serveis, i estructurat en càpsules temàtiques centrades en les obres i els artistes que formen part de l’exposició del Museu.
Es treballen les tècniques concretes que utilitza l’artista de la obra en la que ens centrem i s’introdueix als usuaris en el context històric per poder entendre l’obra. Aquesta activitat es realitza dins el museu i es fan intervencions a espais concrets de la ciutat.

Objectius:
· Facilitar l'entrada a l'intercanvi social de manera que la producció artística de l'usuari sigui reconeguda a la societat mitjançant l'exposició i publicitat de la seva creació.
·  Entendre l'art en el seu context, explicat pel propi artista.
·  Aprendre, conèixer i perfeccionar noves tècniques artístiques, utilitzant nous materials i fometar l'ús de diversos suports artístics.
 ·  Utilitzar l'art com a via per a crear una identitat col.lectiva.
 ·  Formació dels recursos personals per a una millora de l'autoestima.
 ·  Conèixer els recursos que la comunitat ofereix, i aprendre a utilitzar-los.
 ·  Incentivar la manipulació de l'art com a via per a integrar-se en la comunitat.
 ·  Sensibilitar a la comunitat mitjançant les intervencions artístiques.